Van lijstenmaker tot kunstschilder
        Na ongeveer 40 jaar werkzaam te zijn  geweest in de chemische en keramische industrie werd hij in 1999 lijstenmaker. Doordat hij dagelijks in contact kwam met veel kunstschilders en door hun gemaakte schilderstukken en schilderijen uit de hele wereld binnen kreeg om in te lijsten, werd zijn belangstelling al snel gewekt om zelf eens iets te proberen. Er ontstond een zoektocht naar de mogelijkheden die tekenen en schilderen hem konden bieden. Lessen nemen was hierbij onontbeerlijk.
Lijstenmakerij Boomstede 616
pastel op papier, 63 x 93 cm

Na een aantal cursussen op de Volksuniversiteit en UCK in Utrecht, kwam hij bij Anne Maréchal voor modeltekenen en schilderen in het Stockatelier in Utrecht. Hier is hij een aantal jaren mee bezig geweest.
Daarnaast expirimenteerde hij graag met uiteenlopende technieken. Zo werkte hij met inkt, pastelkrijt, houtskool, acryl- en olieverf.

Langzamerhand bleek, dat hij zich het meest aangetrokken voelde tot de realistische schilderkunst en liefst zo nauwkeurig mogelijk, fijnschilderen dus. Eenmaal tot die conclusie gekomen begon het zoeken naar een leraar die hem het fijnschilderen kon bijbrengen. Ongeveer 5 jaar lang heeft René Smoorenburg in Breukelen hem les gegeven in fijnschilderen met olieverf.  Het schilderen van portretten is een nieuwe ontwikkeling waarbij lessen werden gevolgd bij Mark van Praagh in Hilversum

In 2007 werd hij lid van de Maarssense Kunstschilders en deed mee aan diverse workshops in zeer verschillende technieken.
Het jasje
acryl op doek, 30 x 40 cm


vorige pagina <<<<<    >>>>> volgende pagina